Al-Qaeda ansvarlig for kidnapping av erkebiskop Faraj Rahho?

 Se også:

Bekymringen stiger ytterligere i Mosul, hvor man ikke har oppnådd kontakt med kidnapperne av den kaldeiske erkebiskop Faraj Rahho siden 3. mars. Den kaldeisk-katolske prelaten ble bortført av ukjente gjerningsmenn den 29. februar. Kirkeledelsen venter i løpet av kvelden den 6. mars et nytt tegn fra kidnapperne, og kaldeere i Irak og over hele verden ber kontinuerlig for den helsesvake erkebiskopen og for hans tre brutalt myrdede ledsagere.

Omstendighetene rundt kidnappingen tyder i følge lokale kilder på at gjerningsmennene ikke kan være kriminelle som kun er ute etter løsepenger. Man frykter nå for erkebiskopens helse, da han er avhengig av daglig medisinering, og man har ingen indikasjoner på om han lever eller er tatt av dage. "Neste gang vi har kontakt med kidnapperne", hevder kirkelige kilder til nyhetsbyrået AsiaNews, "skal vi kreve å få snakke med erkebiskop Rahho".

Ved en pressekonferanse i Tikrit den 5. mars omtalte også general Mark Hertling, øverstkommanderende for de amerikanske troppene i Nord-Irak, kidnappingen. Ifølge generalen vet man ennå ikke hvem gjerningsmennene er, men han hevder at det ikke er tvil om at al-Qaeda i Irak er ansvarlige. Ifølge generalen har gruppen nå tilholdssted i Mosul og andre områder i Nineveh-provinsen, etter at den i stor grad er fordrevet fra Bagdad og Anbar - og de skal derfor trenge penger for å reorganisere seg.

AsiaNews (6. mars 2008)

av Webmaster publisert 06.03.2008, sist endret 06.03.2008 - 19:50