Biskop Paulos Faraj Raho kidnappet - tre ledsagere drept

 Se også:

Den kaldeiske biskop av Mosul, msgr. Paulos Faraj Raho, ble bortført på fredag på vei hjem etter en korsveiandakt med troende i bydelen Al-Nour. I en samtale med Vatikanradioen forteller erkebiskopen av Kirkuk, msgr. Louis Sako:

"Han skulle akkurat tilbake til sitt bispekontor. Da kom hans kidnappere og skjøt sjåføren hans og to ledsagere. Man lot ham så ringe til bispekontoret og si 'Jeg er blitt bortført. Hjelp meg'. En dominikaner har sagt at det er kommet mange telefoner med krav om løsepenger. Men fra erkebiskopen har vi ennå ikke hørt noe".

Noe nærmere om kidnappernes krav er ikke blitt kjent. Erkebiskop Sako ser en sammenheng med Muhammed-karikaturene.

"Etter at Muhammed-karikaturene ble offentliggjort på nytt, har situasjonen tilspisset seg. Det har smertet meget, for det er folk her som tror at en kristen er en motstander av islam. Vi kristne respekterer virkelig alle".

En annen katolsk biskop i Mosul, den syrisk-katoliske erkebiskoo Basil Georges Casmoussa, ble bortført i januar 2005 og løslatt dagen etter. I juni i fjor ble den kaldeisk-katolske presten Raghid Ganni og hans tre diakoner myrdet i Mosul. De ble skutt etter en messe, ikke langt fra kirken.

De kristne i Irak forfølges stadig oftere av radikale islamistiske grupper og er ofre for etnisk fordrivelse. Så mange er flyktet utenlands at antallet kristne i Irak ifølge noen overslag nå er halvert. Før den amerikanskledede invasjonen i mars 2003 var det rundt 800.000 kristne i Irak.

RV - Vatikanradioen (3. mars 2008)

av Webmaster publisert 03.03.2008, sist endret 03.03.2008 - 11:15