Intet nytt om kidnappet erkebiskop - paven appellerer om løslatelse

 Se også:

Irakisk politi saumfarer nå Mosul med omegn, på jakt etter terroristene som kidnappet den kaldeisk-katolske erkebiskop Paulos Faraj Raho den 29. februar og drepte tre av hans ledsagere. Kirkeledere trygler om løslatelse, og en irakisk biskop forteller at kravet om løsepenger er svimlende høyt.

Biskop Shelmon Warduni, hjelpebiskop i det kaldeiske erkebispedømmet Bagdad, forteller nyhetsbyrået SIR at landets kirkeledere ikke har klart å overtale gjerningsmennene til å la dem få snakke med biskop Rabo, så man vet ingenting om hans helsetilstand. Kirkeledelsen ønsker imidlertid ikke å fortelle detaljer rundt forhandlingene, grunnet at situasjonen er delikat og kritisk.

Pave Benedikt XVI beskriver bortføringen som "et hardt slag for hele Kirken i landet, og særlig for Den kaldeiske kirke... og for hele det hardt prøvede kristne fellesskap" i Irak. Under angelusbønnen den 2. mars kom paven med en offentlig appell om umiddelbar løslatelse av erkebiskop Raho - hvor han bemerket at den irakiske prelaten hadde svak helse allerede før han ble bortført.

Erkebiskop Raho ble bortført av væpnede menn som angrep ham i bilen på vei hjem fra Den Hellige Ånd-katedralen i Mosul, hvor han hadde ledet Korsveien. Tre av hans ledsagere ble drept i angrepet, som synes å være svært godt planlagt.

Erkebiskopen av Mosul for kaldeerne har stadig påpekt hvilken forfølgelse av kristne som pågår i byen, og han har mottatt mange trusler. Den 3. juni 2007 ble p. Ragheed Gani og tre subdiakoner myrdet i byen - ikke langt fra hvor erkebiskopen selv nå ble kidnappet.

CWN / AsiaNews (3. mars 2008)

av Webmaster publisert 03.03.2008, sist endret 03.03.2008 - 18:40