Ny voldelig natt for fortvilte kristne

 Se også:

Den antikristne voldsbølgen i India fortsetter. Bare natt til onsdag den 17. september fant det sted flere voldsepisoder. Det rapporterer nyhetsbyrået AsiaNews, som melder om de følgende eksempler på nattens herjinger.

Kl. 01.30 natt til onsdag angrep fem bevæpnede menn karmelittklosteret i Banduha og skjøt vakten Amar Singh tre ganger. Han er nå innlagt på sykehus men skal ikke være livstruende skadd. Amar Says forteller at gjerningsmennene ba ham om å tilkalle søstrene men at han avviste dem. Han ble banket opp og truet til å rope på søstrene slik at de ville komme ut, men han nektet. Da skjøt de ham og forsvant. En av karmelittsøstrene, sr. Dhanya, forteller til AsiaNews at en gruppe hindunasjonalister også noen dager tidligere omringet klosteret og ropte slagord. Vakten viste dem da bort.

Kl. 05.00 natt til onsdag brøt en gruppe uidentifiserte gjerningsmenn seg inn i den syro-malabarske katolske kirken St. Georg, hvor de tente på Bibler, missaler, bønnebøker, skjendet tabernakelet, ødela krusifikset, statuer og ikoner. Videre dynket de gardinene i parafin for å brenne ned kirken, men forsøket mislyktes.

Samme morgen ble også en statue av Vår Frue av Lourdes vandalisert og ødelagt, i nærheten av kirken Sta. Maria i Kolar.

Politiet anklages for å ikke forhindre angrepene, selv om de visste om dem. Katolikker organiserer nå demonstrasjoner for å protestere mot sikkerhetsstyrkenes holdning til den antikristne voldsbølgen. Man skal også ha opplevd at polititjenestemenn deltar i voldsutøvelsen.

Ifølge All India Catholic Union har volden i Orissa alene tatt 45 menneskeliv og såret 18 000. Fem kristne er meldt savnet. 56 kirker og 11 skoler er ødelagt. 300 landsbyer er angrepet og mer enn 4000 kristne hjem er brent til grunne eller vandalisert, noe som har tvunget 50 000 på flukt. Av disse gjemmer ca. 40 000 seg fremdeles i skogene, mens 12 000 bor i flyktningeleire satt opp av regjeringen.

AsiaNews (17. september 2008)

av Webmaster publisert 17.09.2008, sist endret 17.09.2008 - 16:22