Paven fordømmer anti-kristen voldsbølge i Pakistan

Pave Benedikt XVI uttrykker sin "dype sorg" i forbindelse med den anti-kristne voldsbølgen i Pakistan. Åtte kristne ble i helgen brent i hjel etter at en muslimsk folkemengde, rapportert opp mot 3000, gikk amok gjennom en kristen bydel i Gojra. I et telegram til Biskopen av Faisalabad, Joseph Coutts, fordømmer Paven de "meningsløse angrepene" og uttrykker sin kondolanse til de berørte familier.

Paven ber innstendig den lille kristne minoriteten i Pakistan om "ikke å bli avskrekket i sine forsøk på å bygge et samfunn som, med en dyp tillit til religiøse og menneskelige verdier, markeres med en gjensidig respekt blant alle sine medlemmer".

I et intervju med CNA kaller biskopen av Faisalabad, Joseph Coutts, politiet sin respons på de kjente truslene mot den kristne bydelen for "halvhjertede og ineffektive". I følge biskopen blir sikkerheten til Pakistans lille kristne minoritet oversett:

"I alle disse tilfellene gjorde politiet så å si ingenting for å stoppe mobben. Kondolanser, unnskyldninger og forsikringer strømmer alltid inn fra myndighetspersoner og andre etter hendelsene, men de konkrete tiltak som kreves for å forhindre slike angrep har alltid manglet".

Les mer:

Telegram from Pope Benedict XVI to the Victims of anti-Christian Violence in Pakistan (Vatican Radio)

Pope deplores latest killings of Christians in Pakistan (Catholic News Service)

CWN - Catholic World News (3. august 2009)

av Webmaster publisert 04.08.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05