Reiser tiltale mot butleren og medhjelper

Følte seg ledet av Den hellige ånd

På en pressekonferanse i Vatikanet mandag ble det klart at Vatikanets dommere reiser formel tiltale mot Paolo Gabriele (45), pavens tidligere butler, for dokumenttyveri. En legmann ansatt som IT-tekniker i statssekretariatet, Claudio Sciarpelleti, tiltales for medvirkning. 

I avhør skal trebarnsfaren Gabriele ha fortalt etterforskerne at han følte seg ledet av Den hellige ånd til å publisere dokumentene, og at Kirken etter det første sjokket ville "komme tilbake på rett spor".

LES OGSÅ: Vatileaks: Butleren ønsker å samarbeide

Det er tjenestehavende dommer i Vatikanstaten, Piero Antonio Bonnet, som tar ut tiltalen mot Gabriele og Sciarpelleti. Pavens tidligere butler risikerer mellom 1-6 års fengsel dersom han dømmes, en straff som i tilfelle må sones i italiensk fengsel. 

Grunnet ferie i Vatikandomstolene i august/september, kan rettssaken tidligst starte i oktober, melder CNS.