Pave Frans bekrefter Vatikanets reform av amerikansk nonnegruppe

CNS - Pave Frans har gitt sin støtte til Vatikanets pågående reform av den amerikanske paraplyorganisasjonen for ordenskvinner, Leadership Conference of Women Religious (LCWR).

Erkebiskop Gerhard Müller, prefekt for Troskongregasjonen, meddelte forrige uke at han har "diskutert den doktrinære undersøkelsen med pave Frans, som bekreftet funnene fra evalueringen og reformprogrammet for denne sammenslutningen av ordensoverhoder".

Representanter fra Troskongregasjonen møtte mandag ledelsen i LCWR, sammen med erkebiskopen av Seattle, Peter Sartain, som på vegne av Vatikanet har gransket arbeidet til organisasjonen. På sine nettsider beskriver LCWR gårsdagens samtaler som "åpne og ærlige".

LES OGSÅ: Varsler dyptgripende endringer i organisasjon for kvinnelige ordenssamfunn 

LCWR er en paraplyorganisasjon for kvinnelige ordenshus, og representerer ifølge egne tall rundt 1500 ordensledere i USA. Det var i april 2012 at Troskongregasjonen offentliggjorde sin granskning av organisasjonen, som startet allerede i 2008. Ifølge Troskongregasjonen ble det funnet "seriøse doktrinære problemer som påvirker mange i ordenslivet".

Det ble også varslet organisasjonsmessige reformer som skal sikre LCWR's lojalitet til katolsk lære i spørsmål som abort, eutanasi, homofili og kvinnelig ordinasjon. LCWR's kanoniske status gis av Vatikanet.