Julehilsen til de troende fra biskop Eidsvig

Biskop Bernt Eidsvig Can.Reg. ønsker på denne måten å hilse alle troende i anledning julen 2015.

Videoen er tekstet på norsk, engelsk og polsk. 


Nedenfor følger teksten til biskopens julehilsen.

Kjære troende!

Jeg har et inderlig behov for å ønske dere en God Jul og et Godt nytt år.

Dette bispedømmet og Kirken i Norge har vært gjennom et meget vanskelig år. Jeg håper at den tid vi går inn i blir velsignet og gavnlig for oss alle. Jeg henleder deres oppmerksomhet på det barmhjertighetens år som nettopp er begynt, og minner dere om at barmhjertighet ikke er et spørsmål om et års bønn og utvikling, men at det dreier seg om hele vårt liv.

Jeg gratulerer menigheten på Jessheim med ny kirke, prestegård og menighetslokaler som vi overtok forrige uke. Efter mange år i midlertidige lokaler gleder jeg meg, med dere, over at dere har fått en vakker kirke, og tjenlige lokaler ellers. Jeg gleder meg til å feire juledagsmessen med dere på Jessheim. Jeg gratulerer også St. Olav menighet i Trondheim. Her er det endelig byggestart for den nye domkirke. Ved selvsyn kan jeg fastslå at bygget skrider raskt frem, og jeg regner med at vi kan overta det som planlagt i oktober 2016.

Vi gjør vårt ytterste for å hjelpe og støtte katolske flyktninger og innvandrere som er kommet til dette landet. Det er en stor glede for meg å kunne fortelle at i det siste år har vi mottatt én prest som blir sjelesørger for de engelsktalende afrikanere; en burmesisk prest; og en arabisk-talende prest av orientalsk ritus.

Selvsagt er de utfordringer som vi som kristne står overfor, ved den store flyktningestrømmen, langt større enn dette. Det er klart vi heller ikke som katolikker kan begrense vår innsats og omsorg til personer av katolsk eller kristen bakgrunn. Vi må være med på det arbeidet som hele det norske samfunnet utfordres til. I denne juletid ber vi særlig for de hundretusener som er på flukt fra krigssoner eller desperat fattigdom. Vi ber for dem som er i flyktningeleirer, og vi gir efter evne for å hjelpe dem. Når dere kommer til julens messer og ber foran krybben, kom da i hu at julens budskap er fred for og blandt mennesker av god vilje. Uten god vilje finnes det ingen fred. Gud kan bare forandre mennesker som har god vilje.

Jeg ber Gud velsigne dere alle, deres arbeide, deres liv i julehelgen og i det nye år.

God jul!

 

+ Bernt Eidsvig Can.Reg.

Biskop av Oslo
Apostolisk administrator av Trondheim

av Mats Tande publisert 24.12.2015, sist endret 24.12.2015 - 18:03