17. november: Konferanse om sult og matsikkerhet


Hvordan skal norsk næringsliv, politikere, akademia og sivilsamfunn sammen oppnå FNs andre bærekraftsmål – å utrydde sult og feilernæring innen 2030? Dette spørsmålet forsøker Caritas Norge og NHO å besvare med en konferanse om sult og matsikkerhet 17. november 2017.  

Etter tiår med nedgang i antall mennesker som sulter, viser nye FN-tall at antallet nå øker. 815 millioner sulter, og flere land i Afrika står på randen av hungersnød. Vi må handle nå, og næringslivet må involveres om vi virkelig ønsker en verden uten sult. Derfor arrangerer Caritas i samarbeid med Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) en konferanse om temaet fredag 17. november.

Olav Kjørven fra EAT Foundation kommer til #nullsult-konferansen 17. november for å snakke om bærekraftige løsninger for å sikre retten til mat i en voksende verden, mens Nils Vagstad, administrerende direktør ved NIBIO kommer for å fortelle om InnovAfrica, et prosjekt som tar sikte på å bedre matsikkerheten i Afrika ved bruk av applikasjoner for smarttelefoner og sosiale medier. Hovedinnleder er Arnhild Spence, som er direktør for politisk påvirkning og partnersamarbeid i Verdens matvareprogram WFP.

Mer informasjon om konferansen, paneldeltakere og påmelding HER.  

Fakta om konferansen

  • Arrangør: Caritas Norge og NHO
  • Ordstyrer: Andrew Kroglund
  • Key note ved Arnhild Spence
  • Dato: 17. November 
  • Tid: 09.00-15.00
  • Sted: Ingeniørenes Hus Møtesenter, Kronprinsens gate 17