Pave Frans ber om videre dialog i Nicaragua

 
tce3893a.jpg
 
FREDSAPPELL: Under søndagens angelus på Petersplassen appellerte pave Frans partene i Nicaragua til å komme sammen i nye og forpliktende fredssamtaler.  Foto: REUTERS / Stefano Rellandini
 
 

Pave Frans ber om at regjeringen og opposisjonen gjenopptar «fredssamtalene» i Nicaragua, der over 100 mennesker er drept i sammenstøt de siste ukene.

Uttalelsen kommer etter nye sammenstøt lørdag, der minst syv personer mistet livet. Totalt er 110 personer drept i de voldelige opptøyene siden 18. april, ifølge Nicaraguas Senter for menneskerettigheter.

– Kirken er alltid tilhenger av dialog, men da kreves en aktiv forpliktelse til å respektere frihet og, mest av alt, liv, sa paven i søndagens angelus på Petersplassen.

I slutten av mai satt medlemmer av president Daniel Ortegas regjering seg ned sammen med representanter fra opposisjonen i et forsøk på å få slutt på volden, med Den katolske kirke som megler. Samtalene brøt sammen, og det samme gjorde et påfølgende forsøk på å gjenoppta dem.

Bispekonferansen i Nicaragua har opplyst at de ikke ville gjøre noe forsøk på å gjenoppta dialogen så lenge «folk undertrykkes og drepes av grupper som står regjeringen nær».

– Jeg støtter biskopene i Nicaragua og deres sorg over volden som gjennomføres av væpnede grupper, sa paven.

(©NTB)

 

Les mer på Vatican News