Pave Frans hilser Fotball-VM

tcea8c9d.jpg

HEIER PÅ PAVEN: På Petersplassen onsdag 13. juni heiet de fleste på pave Frans. Under Fotball-VM i Russland, som åpner torsdag 14. juni, blir det nok flere og andre navn på bannere og ballonger. Foto: REUTERS / Tony Gentile

 

Pave Frans så frem til en hel måned med fotball i toppklassen under audiensen på Petersplassen onsdag 13. juni. Han  uttrykte håp om at verdensmesterskapet skal bidra til solidaritet og fred mellom nasjonene.

 

Tekst: Linda Bordoni, Vatican News

 

Den hellige far sa at han håpet Fotball-VM, som altså begynner idag, vil vise seg å bli en anledning for «samvær, dialog og brorskap mellom forskjellige kulturer og religioner, samt at mesterskapet vil fremme solidaritet og fred mellom nasjonene».

Det var mot slutten av den ukentlige audiensen på Petersplassen at paven nevnte at Fotball-VM åpner idag, torsdag 14. juni.

– Jeg ønsker å sende hjertelige hilsener til såvel utøvere og arrangører som til alle dem som vil følge interessert med via mediene, sa paven og kalte VM en «hendelse som skrider over alle grenser».

2018 FIFA World Cup Russia, som er Fotball-VMs offisielle navn, tar plass over store deler av Russland fra 14. juni til 15. juli. Åpningskampen idag, 14. juni, er mellom Russland og Saudi Arabia. Kampen vises på NRK 1 kl. 17.00.