Australsk erkebiskop frikjent

 

Archbishop_Philip_Wilson_Courtesy_of_the_Archdiocese_of_Adelaide_1_CNA.jpg

FRIKJENT: Erkebiskop emeritus av Adelaide Philip Wilson nådde frem med sin anke i australsk tingrett. Foto: Erkebispedømmet Adelaide

 

Erkebiskop Philip Wilson vant frem med sin anke etter å ha sonet fire måneder av den opprinnelige straffen.

 

Tekst: The Catholic Herald 

 

Den tidligere erkebiskopen av Adelaide er frikjent for å ha dekket over overgrep. Erkebiskop Wilson (68) trakk seg fra sin stilling etter å ha blitt dømt i mai 2018, men anket saken videre.

Dommer Roy Ellis i Newcastle tingrett konkluderte med at det forelå rimelig tvil om erkebiskopens skyld. Wilson har allerede sonet fire måneder av den opprinnelige straffen på 12 måneder. Han har sonet hjemme i sin søsters hjem, ikke i fengsel.

Erkebiskop Wilson ble tvunget til å gå av i juli, to måneder etter rettssaken, på grunn av store protester mot at han planla å fortsette i sin stilling frem til dom i ankesaken hadde falt.

 
Ærlig og konsistent

Påtalemyndigheten hevdet at to ministranter i 1976 varslet erkebiskopen om at de hadde blitt misbrukt av en prest, p. James Fletcher, men at han ikke foretok seg noe. Erkebiskopen ble likeledes anklaget for ikke å ha rapportert hendelsen til politiet i 2004 under etterforskningen av Fletcher.

Wilson har hele tiden nektet for å ha hatt kjennskap til seksuelt misbruk i Kirken på 1970-tallet. Dommeren i ankesaken sa at erkebiskopen hadde fremstått som ærlig og konsistent, ikke «hyklersk og falsk», slik som dommeren i første rettsinstans konkluderte.

Etter at kjennelsen i ankesaken ble gjort kjent, meddelte Erkebispedømmet Adelaide: «Vi er glad for at en prosess, som har vært lang og smertefull for alle involverte, endelig har kommet til ende.»