Nordmenn mest religiøse i Norden

 

 
UTGANGSPUNKTET: Katolsk valfart under Olsok 2018 til Stiklestad kirke.  I undersøkelsen fra Pew Research Center vsvarer 18 prosent av de norske respondentene at de ber daglig. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

I Norge er langt flere sterkt troende enn i både Danmark, Sverige og Finland, viser en ny undersøkelse.

Ifølge undersøkelsen fra den uavhengige amerikanske tankesmia Pew Research Center er 17 prosent av innbyggerne i Norge sterkt troende. Det samme er tilfelle for 8 prosent av danskene, 10 prosent av svenskene og 13 prosent av finnene.

I undersøkelsen er graden av religiøsitet målt i alle de europeiske landene. Romania havner på topp med 55 prosent sterkt troende, Georgia tar andreplassen med 50 prosent, mens Hellas kommer på tredjeplass med 49 prosent.

(©NTB)