Sandefjord: Stjålet messeutstyr kom til rette

 

P. Tande: – Omvendelser er ålreite greier, alle burde prøve det nå og da!

eb41a9ff-f86d-414a-aeca-5db0f4311f8b.jpeg

LETTELSE: Messeutstyret som ble stjålet fra St. Johannes Døperens kirke, Sandefjord, er nå kommet til rette. 

 

Rett før messen søndag 10. februar kom sjokket: Messeutstyret i St. Johannes Døperens kirke, Sandefjord, var borte: stjålet! Sogneprest Claes Tande fortvilte. 

 

Nå har politiet i Sandefjord henvendt seg til byens katolske menighet med den gledelige nyhet at det stjålne kirkeutstyret er blitt funnet. Et avisbud hadde fattet mistanke til en pose på ruten sin; jo – her var det blant annet både kalk, ciborium, patene og monstrans. Dette var gjenstander som ble stjålet kort før søndag 10. februar.  Det måtte bare pusses, og var så nesten like fint som før.  

Dessverre manglet den lille lunetten, en liten del som trenges for å innmontere den innviede hostie i monstransen.

En sogneprest i bispedømmet Tarnów i Polen hadde allerede rukket å skjenke St Johannes Døperens kirke både ny kalk, patene og ciborium, meget fine gaver. De var blitt velsignet og tatt i bruk allerede uken etter tyveriet.

 

Sognepresten og englene jubler ny.jpeg

Sogneprest Claes Tande (bildet) fortvilte da han fikk beskjed om at messeutstyret var stjålet, nå er fortvilelsen snudd til jubel.

Hva synes du om at messeutstyret er levert tilbake, p. Claes Tande? 

– Det er etter det politiet fortalte ikke «levert tilbake». Det var henlagt, slik at en årvåken fant det, og leverte det til politiet. Men hvis tyvens henleggelse av det stjålne var ment som en halvveis tilbakelevering, så kan vi også juble over en omvendelse. Veldig passende, slik i begynnelsen av fastetiden, og tilfeldighetene ville at jeg fikk påpekt dette i min preken askeonsdag. Omvendelser er ålreite greier, alle burde prøve det nå og da, englene jubler.    

Vil det bli tatt i bruk igjen?

– Alt vil garantert bli tatt i bruk igjen. Kanskje trenger ciboriet en pussejobb til; så langt har den fortsatt noen «fregner». som folk med falkeblikk kan se.  Til monstransen mangler lunetten, den er viktig for at det skal være noen vits, og på finn.no mangler det en kategori for lunetter, forteller den muntre sogneprest, lettet over at han slipper «å rase» i mediene denne gangen: Da hadde nemlig det tabloide journalistikkspråks verktøykasse vært tom etter at han først «fortvilte» og nå «jubler».

 

Les mer