Katolsk Grovbrød onsdag 20. april: Kan man snakke om glede?

Katolsk Grovbrød-foredrag ved sr. Anne-Lise Strøm onsdag 20. april kl. 19.00 

IMG_3557.jpeg

PÅSKEGLEDE:  – Vi må ikke la oss overmanne av all lidelsen og ondskapen. Den glede vi snakker om, er en overnaturlig gave fra Gud. Det onde er beseiret i Jesus Kristus, sier sr. Anne-Lise Strøm. Hun foredrar over tema  «Gleden i sjelens dype grunn.Om påskens evangelium» onsdag 20. april kl. 19.00 i Akersveien 5, Menighetssalen. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

– Kan man snakke om glede nå når verden står i brann, spør søster Anne-Lise Strøm, nærmest retorisk, og svarer i samme åndedrag: – Det kan man!

 

Onsdag 20. april kl. 19.00 – rett etter Den stille uke og fremdeles i påskehøytiden – står hun på talerstolen hos Katolsk Grovbrød, der hun skal foredra over temaet «Gleden i sjelens dype grunn. Om påskens evangelium

Sr. Anne-Lise er viden kjent langt utenfor Lunden kloster og Kirken, blant katolikker så vel som protestanter. Utallig er de som gjennom årene har søkt hennes råd og lyttet til henne. Hun har evnen til å lytte, og hun er optimist med lyst sinn. I år er det 61 år siden hun avbrøt sine filologistudier for «å prøve ut» klosteret. Nå har hun nettopp tatt fatt på sin tiende periode som priorinne.

 

Alt de trodde falt i grus

Kirken er sr. Anne-Lises lidenskap. Hun finner klosterlivet like spennende nå som det alltid har vært:

– Jeg har ikke angret en eneste dag!

Så tar hun opp tråden fra begynnelsen:

– Vi må ikke la oss overmanne av all lidelsen og ondskapen. Den glede vi snakker om, er en overnaturlig gave fra Gud. Det onde er beseiret i Jesus Kristus, og hver messe bringer oss nærmere ham, sier hun.

– Disiplene opplevde at alt de hadde håpet og trodd falt i grus.  De hadde satset alt, og stod igjen med ingenting. Og så, plutselig, var han der og gav noe annet enn det de hadde forventet. Ytre sett var intet forandret, og likevel ble alt nytt. De fikk et nytt perspektiv.

 

Den som har hørt sr. Anne-Lise tale, vet at hun «graver» dypt. Så sett av kvelden 20. april. Sr. Anne-Lise har mye mat for «sultne sjeler».

 

 

Vårens program 2022: Katolsk grovbrød – åndelig næring for sultne sjeler

  • 20. april kl. 19: «Gleden i sjelens dype grunn.Om påskens evangelium» med sr. Anne-Lise Strøm
  • 4. mai kl. 19: «St. Olav – Norges evige konge» med biskop Bernt Eidsvig

 

Les mer