Pave Frans takker for omtanke og bønner

 

NTB_B2n2Y6nAyZA.jpg

AUDIENSKLEM: Pave Frans holdt som vanlig sin onsdagsaudiens onsdag 29. mars. Han hilste på mange av de troende – og var generøs med klemmene. Nå er han innlagt for behandling av en luftveisinfeksjon. Foto: NTB / Reuters, Guglielmo Mangiapane

 

 

Onsdag ettermiddag dro pave Frans til Gemelli-sykehuset i Roma for noen planlagte kontroller. De avdekket en luftveisinfeksjon, som krever et par dagers behandling.

 

Tekst: Vatican News

 

Pave Frans gjennomgår medisinske undersøkelser på Gemelli-sykehuset i Roma. Han sier at han er rørt over de mange meldingene han har mottatt og uttrykker sin takknemlighet for omtanken og bønnene som når ham.

I en kunngjøring onsdag ettermiddag skriver Matteo Bruni, direktør for Den hellige stols pressekontor: «I ettermiddag dro Den hellige far til Gemelli for en planlagt helsesjekk.»

 

Sedvanlig generalaudiens

Som vanlig ledet paven først formiddagens onsdagsaudiens på Petersplassen.

De siste dagene har pave Frans vært plaget av noen luftveisproblemer, derfor tok han turen til poliklinikken ved Gemelli-sykehuset i Roma på ettermiddagen for en sjekk.

Resultatene viser en luftveisinfeksjon (ikke Covid 19), som vil kreve noen dager med adekvat medisinsk behandling på sykehus.

Pave Frans er rørt av de mange meldingene han har mottatt og uttrykker sin takknemlighet for omtanke og bønn.

 

Helsenytt på torsdag

Torsdag 30. mars melder Matteo Bruni, direktør for Den hellige stols pressekontor, at «Hans Hellighet pave Frans hvilte godt gjennom natten.» Helsen er i fremgang og legene fortsetter den planlagte behandlingen av luftveisinfeksjonen. I kunngjøringen heter det videre at pave Frans leste aviser etter frokost og gjenopptok arbeidet. Før lunsj gikk han til kapellet i sin private leilighet, der han ba og feiret nattverd.

 

Pave Frans:

  • Født 17. desember 1936 i Argentina, med døpenavnet Jorge Mario Bergoglio.
  • Innsatt som pave 13. mars 2013 etter at pave Benedikt som første pave på 700 år abdiserte.
  • Tidligere leder for jesuittordenen i Argentina (1973 – 1979), hjelpebiskop i Buenos Aires (1992 – 1998) og erkebiskop samme sted (1998 – 2013). Utnevnt til kardinal i 2001.
  • Første pave fra Latin-Amerika, og den første paven til å ta navn etter Frans av Assisi. Ingen andre paver har heller vært jesuitt.
  • Les pave Frans' biografi på katolsk.no

 

Les jubileumshilsenene fra de norske biskoper: 

 

Nyheter om pontifikaljubileet: 

  

Ti år på to minutter: