Verdensungdomsdagen forberedes

Roma - KI (KAP/Zenit) - Delegasjoner fra 70 land har møttes i Roma i en konferanse for å planlegge programmet for den forestående Verdensungdomsdagen. Denne begivenheten forventes å trekke den største folkemengden til Roma i Det hellige år, og mellom 15. og 20. august ventes det rundt 1,5 millioner deltakere fra hele verden til byen.

På grunn av antallet kan møtet ikke finne sted i Vatikanet, men på universitetsområdet i Tor Vergata i utkanten av Roma. Høydepunktene på den 15. Verdensungdomsdagen blir de to siste dagene med møte og messe med paven.

Paven mottok lørdag 250 mennesker med ansvar for ungdomsarbeid fra 52 bispekonferanser og 46 bevegelser fra 70 land, inkludert De forente arabiske Emirater, Malaysia og Kambodsja. Planleggingen gjelder særlig transport og innkvartering. De unge skal bo i private hjem, menigheter og skoler.

En av de største gruppene ventes fra Frankrike. Det ryktes at 80.000 unge ivrig venter på å møte paven igjen etter den svært vellykkede Verdensungdomsdagen i Paris i august 1997. Det kommer også 50 unge fra Kuba - den største kubanske delegasjonen i Verdensungdomsdagens historie. Rundt 200 ungdommer vil komme fra republikken Kongo. Landet kunne ikke være representert i Paris på grunn av krigen i landet, og biskop Ernest Kombo av Owando, som har ansvaret for ungdomsarbeidet i landet, sier at delegasjonen kommer til Roma for å vise ungdommene, som i noen tilfeller hadde måttet kjempe i krigen, hvor vakker freden er.

Det gjøres dessuten store anstrengelser for å sende en gruppe ungdommer fra Laos. Det kommer også grupper fra Norge, Sverige og Danmark.

Kathpress og Zenit 16. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.01.2000, sist endret 20.01.2000 - 14:20