Basismenigheten Sant'Egidio mottar Unescos fredspris

Paris - KI (KAP) - Den romerske basismenigheten Sant'Egidio mottar Felix Houphouet-Boigny-fredsprisen for 1999 av FNs kulturorganisasjon Unesco. Dette kunngjorde jurylederen, den tidligere amerikanske utenriksministeren og Nobelprisvinneren Henry Kissinger, i Paris. Med utmerkelsen vil juryen hedre basismenighetens anstrengelser for «økumenisk forsoning mellom alle religioner, samt dens virke i Algerie, Mosambik, Guinea-Bissau og Jugoslavia», sa Kissinger. Prisen er på rundt 1 million kroner. Tid og sted for overleveringen er ikke kjent.

Felix Houphouet-Boigny-fredsprisen er delt ut årlig av Unesco siden 1989 og oppkalt etter den første presidenten i den vestafrikanske republikken Elfenbenskysten (Cote d'Ivoire). Den skal gå til personer, institusjoner og organisasjoner som har gjort seg spesielt fortjent for å fremme freden. Tidligere prisvinnere er blant andre Jimmy Carter, Yitzhak Rabin, Shimon Peres og Yassir Arafat samt Nelson Mandela og Frederik W. de Klerk.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 03.02.2000, sist endret 03.02.2000 - 13:46