Nei til legalisering av eutanasi

Paris - KI (KAP) - Den statlige franske etikkomiteen går ikke inn for straffrihet for aktiv dødshjelp i bestemte tilfeller. Dette understreker komitéens president, Didier Sicard. I følge franske avismeldinger sier Sicard at komiteens forslag blir offentliggjort om en uke. Et komitémedlem sa i slutten av forrige uke at komitéen i unntakstilfeller ville anbefale straffrihet for livsavsluttende tiltak. Men i forslaget skal det entydig bli foreslått å beholde straff for aktiv dødshjelp. Imidlertid blir det innrømmet at myndighetene i noen svært sjeldne tilfeller kan vise «toleranse» hvis «usedvanlige omstendigheter» har fått pleiepersonalet til å bruke dødshjelp.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 07.03.2000, sist endret 07.03.2000 - 13:30