Nonne myrdet ved overfall på kirke

Castries - KI (KAP/AP) - Nyttårsaften stormet fire menn bevæpnet med macheter en katolsk kirke på den karibiske øya Saint Lucia og angrep de troende. Angrepet på Maria-basilikaen i hovedstaden Castries kostet en nonne livet, og minst 13 andre mennesker ble til dels alvorlig skadet, blant dem også den celebrerende presten, p. Charles Gaillard, som ble påtent. Blant annet helte angriperne brennbar væske over de troende og tente på. Mer enn 400 mennesker var til stede ved søndagsmessen, og mange av dem sto i kø for kommunion da angrepet skjedde.

En polititalsmann sier at de troende klarte å overmanne en av angriperne. Den 20-årige Chris John fra Saint Lucia har foreløpig bare kommet med forvirrede erklæringer om sin tilhørighet til en pseudoreligiøs sekt og om at alle kristne gudshus må ødelegges. Det letes fortsatt etter de andre gjerningsmennene. Nonnen er foreløpig bare identifisert som sr. Mel, og det er ikke klart hvordan hun døde.

Saint Lucia er ei øy i Karibien, en tidligere britisk koloni, nord for Trinidad and Tobago. Befolkningen på rundt 156.000 er overveiende katolsk, men fra tiden med britisk styre finnes det også en anglikansk minoritet.

Kathpress og Associated Press 1. januar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
1. januar 2001

av Webmaster publisert 03.01.2001, sist endret 03.01.2001 - 12:00