Ny ukrainsk-katolsk biskop for Tyskland og Skandinavia

München - KI (KAP) - De katolske ukrainerne av bysantinsk ritus i Tyskland og Skandinavia har fått ny biskop. Ved en høytidelig liturgi i den ukrainske gresk-katolske («unerte») katedralen Maria Schutz i München ble presten Piotr Kryk, som stammer fra Polen, viet til biskop. Kryk etterfølger biskop Platon Kornyljak, som døde 1. november i fjor.

Bispevielsen ble tildelt av den ukrainsk-katolske metropolitten av Przemysl-Warszawa, Ivan Martyniak, sekretær for den ukrainsk-katolske bispekonferansen og biskop av Stryj i Ukraina, Julian Gbur, og den ukrainsk-katolske biskop Mikhail Hrynchyshyn fra Paris. Opprinnelig var det den nye ukrainsk-katolske stor-erkeeparken av Lviv, kardinal-elekt Lubomyr Husar, som skulle tildele bispevigselen, men han måtte på kort varsel reise til begravelsen av en biskop i den ukrainske kirken i Australia.

I sin første tale etter vielsen takket biskop Kryk pave Johannes Paul II for den ledsagelse og støtte han har gitt den ukrainske kirken i årene med blodig undertrykkelse og etter at den fikk friheten tilbake.

Kathpress 4. februar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
4. februar 2001

av Webmaster publisert 06.02.2001, sist endret 06.02.2001 - 10:53