Paven til dansk Vatikan-ambassadør: «Europa må ikke glemme sin kristne arv»

Vatikanet - KI (Vatikanradioen) - Pave Johannes Paul II sa den 12. desember til Danmarks nye Vatikan-ambassadør Birger Nielsen (60) at «en visjon av Europa uten Gud fremmer sosial splittelse, moralsk forvirring og politisk uenighet». Nielsen er ambassadør i Sveits og sideakkreditert til Den Hellige Stol.

Paven roste Danmarks engasjement for menneskerettighetene og landets engasjement i fredsbevarende arbeid og hjelpeprosjekter i utviklingsland. Han var også glad for Danmarks støtte til kampanjen for å avskrive den tredje verdens gjeldsbyrde. Paven minnet også om at det danske flagget preges av korset. «Ved å være tro mot dette symbol for det danske folks historie, kommer Danmark til å være tro mot seg selv», sa han.

Han fortsatte: «Men i dag ser man at det har falt en skygge over følelsen for Gud, ikke bare i Deres land, men også i andre land i Europa. Mange mennesker er forvirrede, usikre, noen rett og slett uten håp. Når mange europeere lever uten åndelige røtter, er det ikke overraskende at det oppstår politiske og sosiale kampanjer for å skape en visjon av Europa som ser bort fra kontinentets religiøse arv og i særdeleshet dets dypt kristne sjel».

Til slutt slo han fast at «en visjon av Europa som ikke omfatter Gud, kan bare fremme sosial splittelse, moralsk forvirring og politisk uenighet».

Vatikanradioens skandinaviske avdelning/OB 13. desember 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo
13. desember 2003

av Webmaster publisert 24.12.2003, sist endret 24.12.2003 - 17:00