Ortodoks patriark forhåpningsfull til pavens besøk i november

 Se også:

Pavens reise til Tyrkia i november vil bli "et viktig steg i progresjonen for den økumeniske dialog," i følge den ortodokse patriarken av Konstantinopel.

Patriark Bartholomeo I fortalte et publikum i Firenze, Italia, at det økumeniske patriarkat venter pave Benedikt XVI "med stor glede". Den ortodokse prelaten sa at fremtiden, etter 25 års økumenisk arbeid, er lys dersom kristne fortsetter "å arbeide, å ha tålmodighet og å be."

Patriark Bartholomeo sa at Den ortodokse kirke også er forpliktet til samtaler med andre religiøse tradisjoner, og særlig med de andre "sønner av Abraham", jøder og muslimer. Han uttrykte skepsis til å reise spesifikke teologiske spørsmål, men sa at en større forståelse kan bygges på felles tilnærming til sosiale spørsmål, "uavhengig av vår religiøse tro".

Pave Benedikt XVI skal etter planen besøke Tyrkia fra 28. til 30. november, for å delta i festen for St. Andreas, skytshelgen for patriarkatet i Konstantinopel. Den økumeniske patriarken hadde i utgangspunktet invitert paven til å foreta denne reisen i fjor, og Benedikt XVI hadde akseptert invitasjonen, men besøket ble avlyst fordi de tyrkiske myndigheter da ikke godkjente invitasjonen.

CWNews.com (16. mai 2006)

av Webmaster publisert 16.05.2006, sist endret 16.05.2006 - 14:52