Missionaries of Charitys hus i Sukanda angrepet og brent til grunne

 Se også:

Hindufundamentalister angrep og brant den 25. september til grunne Missionaries of Charitys hus i landsbyen Sukanda i Kandhamal-distriktet. Provinspriorinnen for ordenen som ble grunnlagt av Mor Teresa, sr. M. Suma, forteller til nyhetsbyrået AsiaNews at hun fremdeles er fortumlet etter angrepet og siterer noen av Mor Teresas siste ord: "Når jeg dør, blir jeg ikke værende i paradiset. Jeg vil vandre rundt i verden, hvor enn mørket måtte råde, for å opplyse den med det Lys som springer ut fra Guds kjærlighet." Sr. Suma forteller at hun finner trøst i disse ordene, til tross for de lidelser og forfølgelser kristne i India utsettes for.

Torsdag den 25. september, ca. kl. 23.00, trosset rundt 700 mennesker portforbudet og strømmet ut i gatene. De var bevæpnet med økser, sverd og jernkøller og angrep Missionaries of Charitys hus. Hindufanatikerne ødela bygningen og alt annet på søstrenes eiendom. De ødela også den lokale kirken og forsatte raseringen inntil kl. 02.00 natt til fredag.

"Det var ingen hjemme," forteller sr. Suma, "for da volden mot de kristne brøt ut, tok vi våre få eiendeler og flyttet til vårt hus i Bhubaneshwar. Vi tok med oss tabernakelet, alteret, og særlig de kasteløse jentene vi gir husrom til; vi etterlot kun et lite bilde av Mor Teresa ... Da angrepet fant sted, var det bare Mor som var i huset."

"Jeg er viss på at Mor Teresa er her sammen med oss og bringer håp og trøst til dem som har mistet alt," uttaler sr. Suma. Sammen med sine medsøstre ber hun for de som forfølger dem, om at de må vende om, angre sin voldsbruk og søke Guds tilgivelse for den vold, død og ødeleggelse som de påfører de kristne i Kandhamal-distriktet. "Vi ofrer våre lidelser for dem," fortsetter sr. Suma, slik at de til slutt ser "det lys som er Sannheten."

AsiaNews (29. september 2008)

av Webmaster publisert 29.09.2008, sist endret 29.09.2008 - 18:01