Mer vold i Mosul - kristen far og sønn myrdet

 Se også:

Irakiske myndigheter ber kristne om å bli værende i landet, men gjør foreløpig lite for å forhindre flere drap. Den 22. oktober ble en kristen far og sønn drept i nabolaget Sanaa i Mosul. Drapene ses i sammenheng med de siste ukers vold mot byens kristne.

Voldsbølgen mor Iraks lille kristne minoritet blusset kraftig opp i begynnelsen av oktober, og på et par/tre uker har det funnet sted 14 drap. Rundt 10 000 kristne har flyktet fra massakren og søkt tilflukt i Nineveh. Fem kristne hjem er sprengt i luften. De siste dagene har tilsynelatende vært rolige, og det er kommet flere appeller om at kristne må vende hjem fra sitt "eksil". Ifølge en kilde fra Mosul kan angrepet den 22. oktober være "et signal til kristne fra terrorister eller ekstremistgrupper" for å "tydeliggjøre for dem at de må forlate byen".

Selv om halvparten av den kristne populasjonen har forlatt Mosul, ber Iraks statsminister, Nuri al-Maliki, dem om å "bli" og "samarbeide om gjenoppbyggingen av landet". Den 22. oktober møtte statsministeren en delegasjon kristne ledere, til hvem han bekreftet at "volden i Mosul er en del av en presis politisk plan i landet", selv om han ikke spesifiserte hvem som er ansvarlig for angrepene. Han forsikret imidlertid om at de skyldige "vil bli straffet" og at også deres støttespillere skal stanses.

Til sist forsikret statsministeren om at "kristent nærvær i sikkerhetsstyrkene og politi skal styrkes, deriblant på offisers nivå". Tidligere måtte alle med offisers rang være muslimer. Al Maliki håper at flere kristne i hæren vil hjelpe dem til å "bli værende i sine hjem og sitt land".

AsiaNews (23. oktober 2008)

av Webmaster publisert 23.10.2008, sist endret 23.10.2008 - 17:49