Lunden-galla med kongelig glans

Klikk for flere bilder
H.M. Dronningen fikk en hjertelig velkomst av sr. Anne-Lise og biskop Kvarme
Erling Lae hilste på vegne av Oslo kommune

 Se også:

Det var en festaften av dimensjoner da rundt 400 mennesker var samlet til Lunden-galla i Trefoldighetskirken i Oslo den 2. oktober, til inntekt for Lunden Klosters renoveringsprosjekt. Blant kveldens gjester var selveste H.M. Dronning Sonja, som er mangeårig venn av klosteret. Initiativtagere og arrangører var Kjetil Bang-Hansen, skuespiller og regissør, og Knut Vollebæk, tidligere utenriksminister og ambassadør, godt hjulpet av Ole-Edvard Reitan, tidligere daglig leder i Kirkelig Kulturverksted.

De kontemplative nonnene deltok alle ved gallaen og fikk oppleve et flott musikalsk og kulturelt program, ved jazzsangerinnen Solveig Slettahjell, sangeren Stephen Brandt-Hansen, skuespiller Svein Tindberg, komponist og pianist Wolfgang Plagge og p. Arnfinn Haram OP. Biskop Ole Christian Kvarme (Dnk) og Bernt Eidsvig, samt tidligere byrådsleder Erling Lae, bidro med varme og humoristiske hilsener. For mange var kveldens høydepunkt da sr. Anne-Lise, Lundens priorinne, ble intervjuet av Anne Grosvold - og fokuserte på den overstrømmende gleden ved et kontemplativt klosterliv. Arrangører og bidragsytere stilte alle gratis opp for nonnene, og andre donerte kirkeutlån, blomster og diverse.

Kveldens inngangsbilletter gikk i sin helhet til klosterets renoveringsprosjekt, som allerede er godt i gang. Prosjektets første trinn omfatter forsterkning, isolering og drenering av bygningens grunnmurer. Ønsker du å gi ditt bidrag til det nødvendige arbeidet, er klosterets kontonummer 6092.06.04687. Gaven kan også gis med skattefradrag - ta eventuelt kontakt på e-post: kloster@lunden.katolsk.no. Du kan dessuten følge prosjektets progresjon på nett.

Vi minner også om Lunden klosters jubileumsbok, som ble utgitt i forbindelse med feiringen av klosterets 50-årsjubileum i sommer og kan kjøpes i St. Olav bokhandel eller hos søstrene.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (5. oktober 2009)

av Webmaster publisert 05.10.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05