Katolsk ukeslutt: 2. desember

 Se også tidligere utgaver av ukeslutt. Du kan også abonnere på vår RSS-strøm.

Bilbelte
LEVER LIVET FARLIG: Pave Benedikt i sin berømte
Mercedes-Benz popemobile, her uten bilbelte.

Kardinal Marc Ouellet, prefekt for Kongregasjonen for biskopene, sier at Kirken trenger biskoper som både er teologer og apologeter, og som kan forsvare troen offentlig.

Nyevangeliseringen må starte i familien, sa pave Benedikt i en tale til Det pavelige råd for familien, som i år feirer sitt 30-årsjubileum.

Nyheten slo ned som en bombe da Irland i november valgte å legge ned ambassaden til Vatikanet. John Allen spør om Den hellige stols diplomatiske anseelse er synkende.

Det Katolsk-Muslimske samtaleforum – opprettet i kjølvannet av pavens foredrag i Regensburg – møttes denne uken i Jordan for å diskutere forholdet mellom tro og fornuft.

Den økumeniske organisasjonen "International Christian Concern" har ved hjelp av varmluftsballonger smuglet 10 000 bibler inn til Nord-Korea.

Marius Lien i Morgenbladet er frustrert over "de sureste og tverreste folkene i Norge: Ateistene."

... og det er av sine egne man skal ha det: En tysker politianmeldte denne uken pave Benedikt for ikke å bruke bilbelte i sin popemobile under sitt nylige tysklandsbesøk. Paven selv skal ha trukket på smilebåndet da han fikk høre nyheten.

Og nei: anklageren, på tross av sitt engasjement for pavens sikkerhet, fikk ikke medhold i saken.