Syria: ISIL sprengte minnekirke for det armenske folkemord

null
Fra markeringen i Deir ez-Zor
i 2009.
Foto: Wikimedia Commons
Terrorgruppen ISIL har sprengt og ødelagt en kirke og tilhørende minnesmerke for folkemordet på armenerne i Deir ez-Zor, Syria.

Dette melder Armenian Weekly.

Deir ez-Zor er Syrias sjette største by, og har i lengre tid vært kontrollert av jihadistene i ISIL. Den armenske kirke for De hellige martyrer skal ha blitt minelagt og sprengt den 21. september, datoen for den armenske nasjonaldagen. Hvert år den 24. april besøker tusenvis av armenske pilegrimer fra hele verden Deir ez-Zor for å markere folkemordet på armenerne i 1915. Kirken ble bygget i 1989, og inkluderer et museum og minnesmerke for ofrene.

I en uttalelse kaller Armenias utenriksminister ugjerningen for «horribel brutalitet», og ber verdenssamfunnet om å «stoppe og utslette denne farsotten som er en trussel mot hele den siviliserte verden».