Bli med på valfart til Mariaholm

Valfart til Mariaholm fra Askim 2018-2.JPG

 

Mariakirken menighet i Askim arrangerer valfart til Mariaholm lørdag 24. august. Valfarten arrangeres for trettifemte året på rad!

På turen kan du finne tilbake til vår kristne og katolske arv sammen med Maria av Enebakk, som hylles i domkirken i Oslo, samt erfare hennes beskyttelse. Motto for valfarten er fra salme 139: «Herre, Du gransker og kjenner meg».

Program

08.00 Pilegrimer som ønsker det, samler seg ved St. Olav domkirke i Oslo. Derfra, etter velsignelse, reiser de til Askim.

10.00 Messe i Mariakirken i Askim

11.30 Vandring fra Mariakirken i Askim til Mariaholm, via Mariakilden i Indre Østfold.

14.30 Andakt ved Mariakilden bak Hovin kirke.

18.30 Bønn ved statue av den salige Jerzy Popieluszko (1947-1984)

19.00 Messe i kapellet på Mariaholm

Ca. 21.00 avslutning

 

Jubileum

Mariaholm feirer også femti årsjubileum i år. Norges unge katolikker arrangerer feiring av jubileet samme dag på Mariaholm. 

Valfart til Mariaholm fra Askim 2018.JPG

TO MIL: Selv om valfarten har en lengde på to mil, er det god stemning med latter og smil.

 

Den første vandringen av denne typen ble arrangert i 1985, på et tidspunkt da ingen ennå visste hvordan Polen og Øst-Europa skulle utvikle seg få år senere. Pilgrimsferden blir arrangert så nær 15. august som mulig.

For katolikker over hele verden er 15. august høytidsdagen for Jomfru Marias himmelferd. Denne dagen ble valgt som tidspunkt for den første vandringen, som i seg selv ble en sterk minnemarkering av presten og martyren Jerzy Popiełuszko, som ble drept i et attentat 19. oktober året før, altså 1984.

 

Valfart til Mariaholm fra Askim-3.JPG

PÅLEGRIMSMÅLET: Vel fremme på Mariaholm feires det messe i kapellet.

 

På denne måten er pilegrimsferden også en årlig hyldest til denne martyren, som ble saligkåret av pave Benedikt XVI sjette juni 2010. Det står en byste av Popiełuszko ved Mariaholm.

Vi oppfordrer alle til å delta i pilegrimsvandringen, enten ved selv å gå de 20 kilometerne til fots, eller å bidra med matlaging og service overfor pilegrimene. 

 

Vel møtt til Valfart i Indre Østfold!

 

Les mer her