Flom i Hønefoss: De evakuerte feirer messe på Sundvollen Hotell

Blant de evakuerte i Hønefoss er sogneprest Josef Ottersen og søstrene av det Hellige Kors. Vannet fortsetter å stige, men de holder motet oppe og finner kreative løsninger for messefeiring på Sundvollen Hotell.

 

364728435_266214059495774_1584325361700458450_n.jpg

I TRYGGE OMGIVELSER: Søstrene fra det Hellige Kors og pater Josef Ottersen var blant dem som ble evakuert til Sundvollen Hotell i går på grunn av flommen. Bilde: St. Teresias facebook-side

 

 

–Hvordan er stemningen blant de evakuerte?

–Stemningen er bedre i dag enn i går. Da vi gikk inn på hotellet i går var luften preget av håpløshet og uro. Det var kriseteam og politifolk der. Folk er bekymret for hva de vil komme hjem til. De vet lite om hvordan det går med huset og eiendelene deres. Det gjorde inntrykk å se hundrevis av folk som bare venter. Men vi får god mat på hotellet, det er et behagelig sted å være. Så på et fysisk plan har vi det bra

Selv virker sognepresten avslappet, slik de fleste kjenner ham til vanlig. Når vi snakker med ham på telefonen hører man på stemmen at han holder humøret oppe. Videre forteller han om hvordan søstrene og ham selv tiltrekker seg oppmerksomhet på hotellet.

–Det var en dame som lurte på om vi var en speidertropp på tur!

 

 
–Blir det messefeiring på hotellet?

–Vi har fått bruke det hvite steinhuset ved hotellet til bønn og messefeiring, så vi kan med glede meddele at det blir kveldsmesse kl 18. i dag og de kommende dagene! Følg med på menighetens facebook-side for oppdateringer. Alle på hotellet er velkomne til å delta i messene. Og det er åpent for at folk utenfra kan komme. Kirken vår, St. Teresia, befinner seg innenfor evakueringsområdet og er derfor stengt. Vi har måttet avlyse aktiviteter som skulle finne sted de neste dagene, som lørdagens feiring av Marias opptagelse til himmelen. 

 

 

 364767255_266789356104911_3316922635401734201_n.jpg

GENERØST: Sundvollen Hotell har tilbudt pene omgivelser til bruk for messefeiring og bønn. Foto: pater Josef Ottersen  

 

 

–Vet dere når dere får dra hjem?

–Vi har fått beskjed om at vannet vil fortsette å stige, så vi vet ikke hvor lenge vi skal være her. Man regner med at fjorden over oss vil fortsette å stige frem til i morgen kveld. Vannet nå er 20 centimeter fra søstrenes kloster, ble jeg nylig fortalt. Vi håper så klart at det ikke kommer inn i førsteetasje og kjelleren, men det finnes en risiko for det.

Pater Josef bor selv i en prestebolig som ligger lavt, så i hans tilfelle ville vannet kommet inn i stuen.

–Jeg håper vi både får hotellopphold og kommer hjem til tørre hus! Det ville vært en vin-vin-situasjon!

 

 

366691342_266214069495773_8729506665357171039_n.jpg

ET UVANLIG SYN: Ordenssøstrene og pater Josef  fikk spørsmål om de var en speidertropp på tur! Bilde: St. Teresias facebook-side