Kardinal Grech inviterer alle til å be for den kommende synoden

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg

Foto: Vatican News

 

Kardinal Mario Grech (bildet), generalsekretær for Synodens generalsekretariat, har skrevet et brev til biskoper og eparker over hele verden, der han understreker viktigheten av bønn som forberedelse til den 16. ordinære generalforsamlingen til synoden, som skal begynne i Vatikanet 4. oktober.

Han understreketrat synodeforsamlingen først og fremst er en åndelig begivenhet sentrert om bønn og å lytte til Den Hellige Ånd.

Kardinal Grechs oppfordring til bønn føyer seg inn i rekken av initiativer for å minne om synodens høyst åndelige karakter, blant annet publiseringen av en spesiell bønn for synoden på nettstedet www.prayforthesynod.va i samarbeid med Det pavelige bønnenettverket og Den internasjonale organisasjonen for superiorer (ordensoverordnede) (UISG) den første mandagen i måneden siden 2021.