Martha Skretteberg slutter i Caritas Norge

 

Avskjedsmesse for Martha Skretteberg

Biskop Bernt I. Eidsvig feirer 23. november kl. 14.30 avskjedsmesse i St. Olav domkirke, Oslo, for Martha Skretteberg, som går av som generalsekretær i Caritas Norge, Kirkens egen hjelpeorganisasjon, etter 12 år i tjenesten. Under Skrettebergs ledelse har Caritas utviklet seg til å bli en av de ledende bistandsorganisasjonene i Norge. Skretteberg vil fortsette å tjene Caritas og Kirken, men vil nå arbeide på globalt nivå i Caritas-nettverket.

Alle er velkommen til messen!

Martha_verdenskart-e1630408686290.jpg

MARTHA SKRETTEBERG: Går til ny, internasjonal toppjobb. FOTO: Anette Skomsøy

 

Med virkning fra 1. desember 2023 fratrer Martha Rubiano Skretteberg sin stilling som generalsekretær i Caritas Norge. Hun går til en ny jobb for å arbeide globalt med bevaring av regnskogen, klima og migrasjon gjennom det internasjonale Caritas-nettverket - verdens nest største humanitære aktør.

 

– Det er en spesiell dag for Caritas. Mange i og utenfor organisasjonen kjenner på både vemod og takknemlighet når Martha nå velger å fratre som generalsekretær etter mer enn 10 år. Det er få enkeltpersoner som har hatt større betydning for Caritas Norges utvikling enn Martha, sier styreleder Stian Berger Røsland på vegne av styret i Caritas Norge.

 

Dypt takknemlige

Styret og hele organisasjonen uttrykker dyp takknemlighet for innsatsen Martha har nedlagt i organisasjonen gjennom mange år og de resultatene man høster av hennes enestående innsats. Caritas er i dag en av de seks store humanitære organisasjonene og en landsdekkende, ledende aktør på integreringsfeltet i Norge.

 

Erna.83f32201-29f9-4716-af89-97f2f092736e.jpeg

FORMIDABEL INNSATS: Biskop Bernt Eidsvig skryter av avtroppende generalsekretær Martha Skrettebergs imponerende arbeide gjennom mange år for Caritas. Her er hun fotografert sammen med tidligere statsminister Erna Solberg under statsministerens besøk på Caritas ressurssenter i Oslo i 2019. FOTO: Sunniva Tønsberg Gaski/NTB Scanpix.

 

– Jeg er først og fremst takknemlig for Martha Skrettebergs innsats for Caritas Norge, Europa og Internationalis. Den er formidabel! Organisasjonens har vokst til det ugjenkjennelige under hennes ledelse, og den veksten har kommet svært mange til gode, i Caritas' prosjekter, krisehjelp og innlandsarbeide. Det siste har gledet meg særskilt, for – som det heter på engelsk – charity begins at home.  Jeg ønsker Martha alt godt for hennes neste oppdrag, og vet at hun vil gjøre sitt ytterste for at målet blir nådd, uttaler biskop Bernt I. Eidsvig. 

– Martha har arbeidet med denne avgangen over en periode, og har også involvert styret slik at vi har kunnet forberede både hennes avgang og rekrutteringsprosessen for å finne hennes etterfølger. Styret er glade for at økonomisjef Dag Albert Bårnes, en av Marthas nærmeste medarbeidere gjennom mange år, vil fungere som generalsekretær i Caritas Norge frem til ny blir ansatt. Ansettelsesprosessen er igangsatt og Capus AS vil bistå styret i dette arbeidet, forteller Berger Røsland.

 

Stolt 

Skretteberg er takknemlig for muligheten hun har fått i Caritas Norge.

– Jeg er svært takknemlig for at jeg har fått mulighet til å lede Caritas Norge i denne perioden. Som eneste kvinne med innvandrerbakgrunn har det vært spennende å lede en bistandsorganisasjon i Norge og kunne fremme stemmene fra det globale Sør. Jeg er stolt av å ha bidratt til å løfte likestillingsspørsmål globalt. Gjennom lokal forankring og tilstedeværelse i hele verden har Caritas en unik evne til å svare på sosiale utfordringer og kriser.

Skretteberg fortsetter arbeidet for global rettferdighet gjennom det internasjonale Caritas-nettverket, der hun skal jobbe med temaer som regnskog, klima og migrasjon.

– Jeg ser frem til å ta fatt på en ny jobb i Caritas internasjonale nettverk og arbeide globalt med bevaring av regnskogen, klima og migrasjon. Dette er noen av vår tids største utfordringer, sier Martha Skretteberg.