Norske pilegrimer møter paven: – Anerkjennelse av økumenisk arbeid

 

IMG_0330.jpeg

GLEDER SEG: Biskop Bernt Eidsvig gleder seg over at pave Frans tare imot norske pilegrimer. Her fra feiringen av Messen for hellig Olavs omvendelse i 2021, San Calo al Corso-kirken, Roma. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

Biskop Bernt Eidsvig og en delegasjon norske pilegrimer, deriblant lutherske prester og legfolk, møter pave Frans lørdag morgen. 

 

Møtet skjer på Olavsfestdagene i Romas første dag, og er et uttrykk for pavens interesse både for det Vatikanet kaller «periferien», altså land utenfor katolske kjerneområder, og økumenisk arbeid. Pilegrimene skal hilse på paven i Det apostoliske palass, og møtet ønskes varmt velkommen. 

– Det er en anerkjennelse av alt det økumeniske arbeidet vi i 15 år har gjort for å etablere Olavsmessen 16. oktober med alle aktivitetene i forbindelse med messen i form av Olavsdagene, takket være biskop Bernts initiativ, sier Morten S. Selle, styreleder i St. Olavsalterets venner.

Biskop Eidsvig ser frem til møtet med Den Hellige far, og gleder seg over at pilegrimene til Den evige stad og Norges evige konges alter får ta del.

– At paven tar seg tid til å møte oss midt under den pågående synoden, viser hans oppriktige engasjement både overfor de troende i periferien og økumenikk, sier han.

 

Les mer: