Trend: Etablerer katolske kontorfellesskap

OraetLabora.jpg

NY TREND: Flere steder skapes det nå katolske coworkings eller kontorfellesskap som svar at korona-pandemien endret måten vi arbeider på. Ett av dem er Ora et Labora i USA. Foto: Ora et Labora

 

Korona-pandemien endret måten vi arbeider på: Vi ble mer digitale, mer fleksible – og mange arbeider andre steder enn på det typiske kontoret. Flere tar nå initiativ til katolske coworkings eller kontorfellesskap. 

 

Liam Collins forteller at han under pandemien opprettet sitt eget kontor like ved hjemmet sitt.

– Jeg var vekk i en halv dag, og da jeg kom hjem, var mine tre sønner glade for å se meg, men skuffelsen kom raskt da jeg måtte returnere til kontoret, forteller den amerikanske IT-eksperten og entreprenøren.

Derfor bestemte han å delta i det katolske kontorfellesskapet Ora et Labora i Colwich,  noe som viste seg å være en stor suksess. Selv om medlemmene av dette fellesskapet kommer fra forskjellige selskaper og utfører ulike yrker, forenes de av sin felles tro og den åndelige betydningen de legger i sitt arbeid.

– Vårt mål var å skape et sted, der du kan arbeide hjemmefra sammen med likesinnede, et miljø hvor du alltid kan føre samtaler, dele spøker og dermed bryte den daglige monotonien, uttaler Travis Gear, grunnleggeren av Ora et Labora, i et intervju med National Catholic Register.

Et særtrekk ved stedet er den felles bønnen; her arrangeres det både morgengudstjenester og messer. For dem som arbeider her, er et kapell alltid tilgjengelig.

I Columbus, Ohio, etablerte man også et katolsk kontorfellesskap, kjent som 4:8. 

– Det var frigjørende å jobbe på avstand i begynnelsen, (...) men med tiden begynte folk å føle seg stadig mer isolert, forteller Jason Youkam, en av grunnleggerne av dette prosjektet.

Han påpeker at samarbeidet med katolske kolleger og felles bønn tilbyr betydelig støtte.

– I en verden som synes å bli stadig mørkere, er det viktig med disse små stedene, disse oasene, legger den amerikanske initiativtageren til.