Nedrustning er en moralsk plikt

Kjernevåpen.cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg
KJERNEVÅPEN (Gerasimov)

 

Den 5. mars er Den andre internasjonale dagen for bevisstgjøring om nedrustning og ikke-spredning av atomvåpen.

 

-Hvor mange penger kastes vel ikke bort på millitærutgifter, som på grunn av dagens situasjon dessverre bare fortsetter å øke! Jeg håper virkelig at det internasjonale samfunnet forstått at nedrustning først og fremst er en plikt. Nedrustning er en moralsk plikt. La oss få det inn i hodet. Og dette krever at alle medlemmer av den store familien av nasjoner våger å gå fra fryktens likevekt til tillitens likevekt, sa pave Frans under Angelus 3. mars, tredje søndag i fasten.

 

Vær modige!

I forbindelse med Den internasjonale dagen for nedrustning og ikke-spredning av atomvåpen utfordrer pave Frans nasjonene til å være modige og arbeide for nedrustning, skriver Vatican News.

Han minnet om at 5. mars markerer Den andre internasjonale dagen for nedrustning og ikke-spredning, og uttrykte håp om en endring i tankesett og investeringer.

 

Moralsk forpliktelse

-Jeg håper inderlig at det internasjonale samfunnet forstår at nedrustning først og fremst er en plikt: nedrustning er en moralsk forpliktelse.

Paven understreket viktigheten av dette spørsmålet og sa at vi må «innprente dette i våre sinn!»

«Dette krever mot fra alle medlemmer av den store familien av nasjoner: å skifte fra en balanse av frykt til en balanse av tillit. Vi må gå fra en balanse preget av frykt til en balanse preget av tillit.» (Vatican News).