Nett-treff for kateketer: Søk sannheten med Daniel Døhlen!

Logg deg på torsdag 21. mars kl. 19.

UNG KONVERTITT: I denne videoen forteller Daniel Døhlen, som vant filosofi-NM i 2023, om spørsmålene som ledet ham til Den katolske kirke. Torsdag 21. mars skal han foredra for norske kateketer under «Katekettreff på nett».

 

Torsdag 21. mars inviterer Kateketisk senter til digitalt treff med Daniel Døhlen, som vant filosofi-NM i fjor.

 

Dette er det tredje treffet i serien «Katekettreff på nett», etter foredrag av p. Khiem 18. januar og Jim Lagerlöf 15. februar. Hvis noen ønsker tekst fra første treff eller video fra andre treff, kan de ta kontakt med Terese Ranek på terese.ranek@katolsk.no. 

Daniel Døhlen deltok på NM i filosofi for elever på videregående skole i 2023, og vant gullmedalje. Han forklarer innholdet i vinneressayet slik:

– Essayet mitt tar utgangspunktet i et sitat fra den skotske filosofen David Hume, som hevdet at vitenskapen kan forklare alt. I essayet forklarer jeg at dette ikke gir ikke mening, for vitenskapen antar allerede mye fra før av, som at verden faktisk er observerbar og ekte. Å si at vitenskapen kan forklare alt, er som å se i et mikroskop, og si at det man ser er alt som eksisterer. Vitenskapen må tolkes og bli satt i en kontekst, og da er man med en gang over i filosofiens verden.

Filosofi er med andre ord også en vei til sannhet om verden, mennesket og Gud.

 

Forteller om tro og filosofi

Katekettreffet torsdag 21. mars handler om forholdet mellom tro og filosofi. Terese Ranek, teamleder ved Kateketisk senter, forklarer at foredraget vil ta for seg tre temaer.

– Daniel vil snakke om sin egen vei til Den katolske kirke (han konverterte i 2020), om filosofi og hvorfor det er viktig, og om hvordan det er å være ung i dag, sier hun.

Det er viktig at kateketer forstår de unges hverdag for å kunne ha riktig tilnærming til dem i katekesen. Daniel har følgende oppfordring til unge katolikker som opplever å få vanskelige spørsmål om tro på skolen:

– Husk at om du får et spørsmål du ikke kan svare på, så betyr det ikke at det ikke finnes gode svar der ute. Kirken har eksistert i 2000 år og har vært borti de fleste spørsmål vi får om tro. Så om du får et vanskelig spørsmål er det lov å si at du skal lese deg opp og komme tilbake til de som spør.

 

Til neste gang

De to neste nett-treffene for kateketer er torsdag 18. april med Ingrid Rosendorf Joys og torsdag 23. mai med sr. Katarina Pajchel OP. Se plakaten fra Kateketisk senter nedenfor for mer informasjon, og husk å melde deg på i forkant!

 

418965528_677989021188939_5712157007125398857_n.jpg

 

Katekettreff på nett

  • Hva? En torsdag i måneden kan du høre/møte spennende foredragsholdere og møte andre som driver med barne- og ungdomsarbeid i andre menigheter.
  • Når? Torsdag 21. mars kl. 19–20.
  • Hvem? Daniel Døhlen, som vant NM i filosofi i 2023. Konkurransen arrangeres hvert år av Filosofiforeningen for videregående skole. Daniel er også kateket.
  • For hvem? Den katolske kirke i Norges kateketer
  • Påloggingsinfo: Kontakt Terese Ranek (terese.ranek@katolsk.no) minst 24 timer i forkant av hver samling.
  • Les mer på: katekese.no

 

Les mer