Pave Frans om situasjonen i Midtøsten

NTB_ZCqUyeaadVc.jpg

ESKALERING: Anti-missil systemet stopper droneangrep fra Iran. Foto: NTB

 

«Ikke mer krig, ikke mer angrep, ikke mer vold! Ja til dialog, og ja til fred!» sa pave Frans etter regina caeli-bønnen 14. april.

 
Oversettelse: Vuokko-Helena Caseiro
Vatican News 
 
Pave Frans' fredsappell

Med bønn og bekymring, og også smerte, følger jeg de siste timers nyheter om forverringen av situasjonen i Israel på grunn av Irans intervensjon. Jeg vil komme med en inderlig appell om å stoppe enhver handling som kan nære en voldsspiral, med fare for å dra Midtøsten inn i en enda større militærkonflikt.

Ingen må true andres eksistens. Må alle nasjoner i stedet stille seg på fredens side, og hjelpe israelerne og palestinerne å leve i to stater, side om side, i sikkerhet. Det er deres dype og legitime ønske, og det er deres rett! To nabostater.

Må man snart oppnå en våpenhvile i Gaza, og må man bestemt gå forhandlingens veier. Må man hjelpe denne befolkningen, kastet ut i en humanitær katastrofe! Må man straks løslate gislene som ble tatt for flere måneder siden! Så mye lidelse! La oss be for fred. Ikke mer krig, ikke mer angrep, ikke mer vold! Ja til dialog, og ja til fred!

 

Les mer