1 million møtte paven

Mer enn en million mennesker var tilstede ved avslutningen for Verdensungdomsdagen i Paris, søndag, da paven feiret messen på veddeløpsarenaen, Lonchamp. I sin tale til ungdommene oppfordret paven dem til å ta avstand fra all urettferdighet og intoleranse, og han sendte særlige hilsener til ungdom fra land herjet av borgerkrig, i sær i Sentral-Afrika. Frihet, rettferdighet og fred var viktige stikkord i pavens budskap til de unge søndag hvor han minnet dem om det kall de har mottatt i dåpen til å bringe evnageliet videre.

Mange tusen ungdommer hadde overnattet på travbanen etter en vake kvelden i forveien, hvor paven i en gripende seremoni døpte ti ungdommer fra fem kontinenter. Her deltok ialt omkring 750 000 ungdommer.

Natten til 24. august er den såkalte Bartolomeusnatten, hvor franske reformete kristne minnes mer enn 3000 trosfeller som ble drept i religionsstridighetene etter reformasjonen. Under et møte med representanter for de reformerte kirker, ba paven offisielt om tilgivelse for den urett som var begått mot kristne brødre og søstre.

Før avreisen tilbake til Roma, ønsket paven velkommen til den neste verdens ungdomsdag, som finner sted nettopp i Roma i år 2000.

av Webmaster publisert 24.08.1997, sist endret 24.08.1997 - 22:35