Den salige Niels Stensen hedres i Tromsø

Vitenskapsmannen Niels Stensen (Nicolaus Stenonis), som levde 1638-1686, gjorde viktige oppdagelser innen blant annet anatomi og geologi. Han ga også betydningsfulle bidrag til vitenskapsteorien. Han minnes for tiden med en utstilling på Universitetsbiblioteket i Tromsø. Utstillingen er åpen frem til 16.januar 1999. I forbindelse med åpningen av utstillingen ble det gitt ut en bok av Hans Kermit om biskop Niels Stensen, som ble saligkåret i 1988.

På åpningsdagen for utstillingen, torsdag 26. november, ble det også holdt tre gjesteforelesninger om arbeidet til Niels Stensen. Dr. med. Troels Kardel hold to foredrag: «Niels Stensens muskelteori, grunnlaget for biomekanikken - et gjennombrudd med 300 års forsinkelse» og «Niels Stensens kjertelforskning, hjerneforskning, hjerteforskning - og hva mer?», og visedirektør Jens Morten Hansen, Danmark og Grønlands geologiske undersøkelser foreleste om «Stensens superposisjonsprinsipp - grunnlaget for moderne naturhistorisk tenkning.»

av Webmaster publisert 14.12.1998, sist endret 14.12.1998 - 15:40