Paven blant favorittene til Nobels fredspris

Oslo - KI (Zenit) - Pave Johannes Paul II, FN og den kinesiske dissidenten Wei Jingshheng er hovedfavorittene til Nobels fredspris for 1999. Listen over mulige kandidater kan også inneholde navnet på en gruppe som forsvarer menneskerettighetene.

Adam Daniel Rotfeld, direktør for Det internasjonale Fredsforskningsinstituttet i Stockholm, sier at pave Johannes Paul kan komme til å bli hedret i år, for å sette lyset på millenniet som et produkt av en kalender basert på Jesu Kristi fødsel. Til nyhetsbyrået Reuters sier Rotfeld: «Etter min mening er det opplagt at paven må få prisen. Det er ingen som har arbeidet så mye for fred og sikkerhet i verden. Han symboliserer millenniet».

Navnet på personen eller institusjonen som får prisen blir offentliggjort den 15. oktober. Avgjørelsen tas av de fem komitemedlemmene i dypeste hemmelighet. Årets pris, som kan deles på maksimalt tre personer eller institusjoner, utgjør nesten 8 millioner kroner.

Zenit 23. september 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 04.10.1999, sist endret 04.10.1999 - 10:57