Mexicos president hos paven

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/VIS/CWN) - Pave Johannes Paul II har mottatt Mexicos president Vicente Fox Quesada (49) i audiens og hatt samtaler om bekjempelse av terrorisme og den internasjonale situasjonen etter 11. september. Vatikanets talsmann, dr. Joaquin Navarro-Valls, meddelte etter møtet at paven hadde mottatt Fox i privataudiens. Foruten den internasjonale situasjonen dreide samtalen seg om Den katolske kirkes rolle i det meksikanske samfunnet. Mexico er verdens nest største katolske land etter Brasil med sine 102 millioner innbyggere, hvorav mer enn 90% er katolikker.

Etter den halvtimes lange audiensen hadde paven en kort samtale med Fox' andre kone, Marta Sahagún. Fox har vært gift tidligere og har fire barn, men giftet seg i juli med sin daværende pressetalskvinne Marta Sahagún, som også er skilt. Den gang dementerte Vatikanet meldinger i meksikanske media som gikk ut på at presidentens første ekteskap var blitt erklært ugyldig av Vatikanet.

Når stats- eller regjeringssjefer som har giftet seg på nytt etter en skilsmisse møter paven, blir de ikke mottatt sammen med sine nye ektefeller, dersom deres første ekteskap ikke offisielt er annullert.

Fox er den første meksikanske presidenten på 70 år som åpent bekjenner seg som katolikk. Han kom til makten i desember i fjor etter at det anti-klerikale partiet PRI hadde sittet i 70 år sammenhengende ved makten. Fox inviterte paven til å besøke Mexico igjen. Johannes Paul IIs første utenlandstur i 1979 gikk til Mexico, og han besøkte landet igjen i 1990, 1993 og 1999.

Kathpress, Zenit, Vatican Information Service og Catholic World News 18. oktober 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
18. oktober 2001

av Webmaster publisert 25.10.2001, sist endret 25.10.2001 - 16:41