Ny ordensgeneral for servitterordenen

Roma - KI (KAP/Zenit) - Den 41-årige meksikaneren p. Ángel María Ruiz Garnica OSM har blitt valgt til ny ordensgeneral for servitterordenen. Ordenens 211. generalkapittel, som pågår mellom 8. og 30. oktober i Ariccia ved Roma, valgte p. Ruiz til generalprior for de neste seks årene. Han etterfølger belgieren p. Hubert Maria Moons OSM; som har ledet ordenen i tolv år siden 1989. P. Ruiz blir ordenens 104. generalprior.

For første gang har ordenen fått en generalprior fra Latin-Amerika. P. Ruiz sier at da han kom til Ariccia, tenkte han at han ikke ville påta seg et slikt embete. Men han kjenner utfordringene som gjelder hele ordenen, ikke bare ordensgeneralen. Han ber alle servitter om hjelp, forståelse og støtte og stoler på Guds nåde og forbønnen til Vår Frue av Guadalupe.

Servitterordenen ble grunnlagt i Firenze i Toscana i 1233 og har i dag nesten tusen medlemmer, inkludert 743 prester. De kalles «Marias tjenere», Servi di Maria, offisielt Ordo Servorum Mariae - OSM. Deres spesielle kall kan beskrives med ordene «mariansk», «enkelhet» og «broderlig». P. Ruiz har tidligere vært novisemester i Aguascalientes, provinsialvikar for vikariatet Mexico og provinsialprior for den meksikanske provinsen siden den ble opprettet i 1995.

Kathpress og Zenit 19. oktober 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
19. oktober 2001

av Webmaster publisert 25.10.2001, sist endret 02.10.2017 - 20:01