Ortodokse og lutheranere mot «Dracula-park»

Bukarest - KI (KAP/Zenit) - Ortodokse og lutherske kirkeledere i Romania har protestert iherdig mot byggingen av en «Dracula-park» i landet, et prosjekt som ble godkjent av det nasjonale senatet i november. Den 120 hektar store fornøyelsesparken, som er planlagt av Turistdepartementet, skal ikke overraskende bygges i Transilvania (Erdély/Siebenbürgen).

Det økumeniske nyhetsbyrået ENI melder at ortodokse og lutherske ledere i en offisiell uttalelse sier at prosjektet «er svært skadelig for kristne verdier, siden det er sentrert om grusomhet, skrekk og okkultisme; verdier som ikke har noe med ånden i den rumenske nasjon å gjøre».

Fyrst Vlad III Tepes (d. 1476), som er modell for den litterære skikkelsen Dracula, kom imidlertid slett ikke fra Transilvania, men var fyrste av Valakia, et rumensk landskap mellom Transilvania og Moldova, Svartehavet og Bulgaria. Han var kjent for sin grusomhet og ble kalt «spidderen» på grunn av sin forkjærlighet for å spidde sine motstandere og vise dem frem på staker.

Kathpress og Zenit 3. januar 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
3. januar 2002

av Webmaster publisert 07.01.2002, sist endret 07.01.2002 - 22:44