Vellykket ministrantvalfart til Roma

En ukes ministrantvalfart til Roma, i regi av NUK, ble avsluttet lørdag 5. januar 2002. Da kom 41 deltagere og ledere hjem etter en meget vellykket og god uke i "den evige by" Roma. I løpet av uken var det lagt inn besøk i de 7 hovedkirkene: Peterskirken, Sta. Maria Maggiore, Laterankirken, Det Hellige Kors i Jerusalem, St. Sebastian, St. Paul utenfor murene og St. Laurentius utenfor murene. Det var også besøk ved Collosseum og katakombene.

Høydepunktet var imdlertid deltagelse i messe med paven den 1. januar, på festen for Guds Mor Maria, hvor ministrantgruppen hadde plassering helt foran. I denne messen fikk to av deltagerne bære frem offergavene til paven. Det var messer på norsk i følgende kirker hvor deltagerne også ministrerte; Sta. Maria Maggiore, St. Paul utenfor murene og St. Laurentius utenfor murene, i tillegg til messe ved Olavsalteret i San Carlo al Corso. Gruppen feiret inngangen til det nye året med en vakker messe i kappellet på stedet de bodde. Her hadde de også daglig morgen- og aftenbønn og mulighet for skriftemål.

Deltagerne kom fra hele Norge, og reisen ble for flere av deltagerne en innføring i troen og kirkens liv som kan bli en styrke i det daglige liv hjemme i Norge. I løpet av turen ble det bedt for deltagernes familier og for ungdomsarbeidet i Norge.

NUK, KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) -- 9. januar 2001

av Webmaster publisert 09.01.2002, sist endret 09.01.2002 - 16:20