Pavens vikar holder statsbegravelse for Irak-ofre

 Les også:

Roma - KI (KAP) - Pavens kardinalvikar for bispedømmet Roma, kardinal Camillo Ruini, skal holde statsbegravelsen for de italienerne som onsdag ble drept i Nasiriya i Irak. Dette opplyser generalsekretæren for den italienske bispekonferansen, erkebiskop Giuseppe Betori. Kardinal Ruini er også president for den italienske bispekonferansen. Begravelsen vil trolig finne sted tirsdag den 18. november i basilikaen San Paolo fuori le Mura i Romas sørlige utkant. Basilikaen tilhører Vatikanstatens eksterritoriale besittelser.

Kistene ankommer flyplassen Ciampino

De 18 terrorofrenes kister kom lørdag kveld til Romas flyplass Ciampino, og frem til begravelsen skal de ligge på æresparade i det nasjonale minnesmerket Vittoriano på Kapitol-høyden i Roma. Siden bombeangrepet onsdag har tusenvis av mennesker lagt ned blomster og skriftlige kondolanser ved carabinieris hovedkvarter i Roma. Tolv av de drepte var carabinieri, fire var soldater og to var sivilister, blant dem en kameramann.

Tallet på ofre har i mellomtiden steget til 19, etter at en ung soldat døde av sine skader på et sykehus i Kuwait.

Alle biskopene i den italienske bispekonferansen vil kommende tirsdag feire en felles messe i Assisi for de atten bombeofrene. De 250 medlemmene i konferansen avholder i neste uke sitt lenge planlagte høstplenumsmøte i Assisi.

Kathpress 14. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
14. november 2003