Kristne i Gujarat frykter hinduistisk fundamentalisme

Vatikanet - KI (Vatikanradioen) - I den indiske delstaten Gujarat lever de kristne under stadige trusler fra hinduiske fundamentalister som blant annet truet med å tvinge tusen nye kristne til å vende tilbake til hinduismen julenatt. Trusselen ble ikke satt ut i livet, men er typisk for den kampanje mot omvendelser til kristendommen som utgår fra Verdensrådet for hinduismen, Vishwa Hindu Parishad (VHP), som anklager de kristne for å tvangsomvende fattige hinduer. Julenatt 1998 mishandlet medlemmer av VHP kristne, brente bibler og ødela kirker i Dangs, 150 mil sørøst for Delhi. Siden da har de kristne fryktet nye angrep hver julenatt, forteller misjonsnyhetsbyrået AsiaNews.

Delstaten Gujarat styres av Baratiya Janata Party (BJP), som anses som den politiske gren av VHP og andre fundamentalistiske grupper. De vil gjøre India til et helt hinduistisk land.

I delstaten Gujarat straffes tvangsomvendelser med opp til tre års fengsel eller 20.000 kroner i bøter. AsiaNews siterer en kristen kilde som mener at VHP bare er ute etter å få oppmerksomhet foran parlamentsvalget i 2004. Om VHP har bevis på tvangsomvendelser, kan de henvende seg til en domstol, mener kilden.

Vatikanradioens skandinaviske avdeling/OB 6. desember 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (ct)
6. desember 2003

av Webmaster publisert 06.01.2004, sist endret 06.01.2004 - 17:58