Kardinal Ratzinger dementerer ryktene om sin avgang

München/Roma - KI (KAP) - Prefekten for Troslærekongregasjonen, kardinal Joseph Ratzinger, sier at italienske avismeldinger om hans umiddelbart forestående avgang, er uriktige og savner ethvert grunnlag. Selvsagt vil paven en gang måtte innvilge den avskjedssøknaden Ratzinger i henhold til kirkeretten leverte da han fylte 75 år for nesten to år siden, sier kardinalen, men han har ennå ikke fått noen informasjoner om at dette kommer til å skje med det første. «Det er ingen ny utvikling i dette spørsmålet», sier Ratzinger.

Ryktet om Ratzingers avgang dukket først opp i det «progressive» italienske katolske nyhetsbyrået Adista og deretter også spredt av avisen Repubblica. Ryktet sa at den portugisiske kuriekardinalen Jose Saraiva Martins skulle bli hans etterfølger. I meldingen fra Adista heter det at det blant noen kardinaler hersker ergrelse over at noen ledere i kurien blir pensjonert straks de fyller 75 år, mens andre får bli lenger i sine embeter.

I vatikanske kretser utløste ryktene fra Adista forbauselse og hoderisting. Adista skriver at selv om Saraiva Martins har publisert noen teologiske verker, er de «grå» i forhold til Ratzingers briljante stil.

Kathpress 20. januar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
20. januar 2004

av Webmaster publisert 26.01.2004, sist endret 26.01.2004 - 09:15