Biskop ber tre dødsdømte fanger om å be med paven

Den 19. mars besøkte biskopen av Manado i nordre Sulawesi i Indonesia tre katolikker som er dømt til døden. Biskopen, Joseph Suwatan, forteller at han har fått i oppdrag fra paven å be de dødsdømte om å be rosenkransen med ham, opplyser nyhetsbyrået AsiaNews.

Søndag besøkte biskop Suwatan fangende Fabianus Tibo, Dominggus da Silva og Marinus Riwu, som ble dømt til døden etter en massaker på muslimer under de religiøse konfliktene i Poso i år 2000. Biskopen forteller at paven ønsker å dele de dødsdømtes lidelser og vise sin solidaritet i møte med den urettferdige behandling de tre katolikkene fikk under rettssaken, som i følge AsiaNews ble gjennomført under omfattende trusler fra islamske integralister.

De tre dødsdømte katolikkene representeres av Padma, en gruppe advokater som nylig ba høyesterett om å gjenoppta saken, etter at det har meldt seg flere nye vitner som renvasker de tre. Advokatgruppen, under ledelse av Roy Stephen Rering, sier de er beredt til å legge saken frem for en internasjonal domstol.

Fra 2000 til 2001 ble over tusen mennesker drept i sammenstøt mellom kristne og muslimer. Hittil er ingen muslimer blitt stilt for retten for voldsomhetene.

Radio Vaticana (20. mars 2006)

av Webmaster publisert 20.03.2006, sist endret 20.03.2006 - 19:11