Sogneprest flyktet fra kirke angrepet av brannbombe

 Se også:

Hjelpebiskop Andreas Abouna av Bagdad (Irak) forteller til organisasjonen "Aid to the Curch in Need" at han nylig måtte komme en sogneprest til unnsetning, etter at presten kom i sjokktilstand da en brannbombe traff hans kirke.

Sogneprest Jamil Nissan klarte såvidt å redde seg ut av flammehavet i det bomben eksploderte. Hendelsen skal ha inntuffet for ca. ti dager siden. En av kirkeveggene ble ødelagt, men ingen personer ble skadet. Flere troende i nærområdet kom raskt frem og fikk hjulpet den sjokkerte sognepresten, forteller nyhetsbyrået AsiaNews.

Biskop Abouna roser de troende for det motet de har vist i en periode han beskriver som "desperat og anspent" i landet. Dessverre, legger han til, er han ikke overrasket at et slikt angrep fant sted. Det er åpenbart at folk er skremt her, men det er én ting som står sterkere - nemlig troen, slår han fast.

Biskopen tror at angrepet mot kirken ble utført av en enkeltperson. Han setter sin lit til regjeringen i landet og mener at denne arbeider hardt for å finne en utvei på den volden som herjer landet.

AsiaNews (22. juni 2006)

av Webmaster publisert 22.06.2006, sist endret 22.06.2006 - 13:22