Kardinal Theodore E. McCarrick besøkte et lidende Libanon

Kardinal McCarrick på solidaritetsbesøk til Libanon

 Se også:

Kardinal Theodore E. McCarrick, pensjonert erkebiskop av Washington, besøkte Libanon tidlig i august. Kardinalen besøkte katolske hjelpeprosjekter, kirker og myndigheter og beskriver det som en "en lekse i frustrasjon."

Hans møte med to muslimske ledere i Beirut den 10. august ble avlyst etter at israelske fly droppet flyveblader over byen med advarsler om nye bombetokt. "Det skremmer vettet av folk," fortalte han om droppet av flyveblader. "Og dersom de ikke flykter, kan de bli drept. Men det er grusomt; de bes om å forlate sine hjem fordi de vil bli bombet de neste timene."

I et telefonintervju fra Beirut den 10. august, fortalte kardinalen at hans besøk var ment å være et solidaritetstegn til det lidende libanesiske folk, et samme type besøk som han tidligere har gjort til Israel etter terroristangrep. "Jeg dømmer ikke om de politiske ting som skjer her, men jeg vet at det allerede er folk i landsbyer som er totalt isolerte av krigen og ikke har mat, de har ikke vann eller medisiner," sa kardinalen til Catholic News Service.

Du kan hjelpe ofrene i Libanon gjennom å gi bidrag til Caritas Norge.

Catholic News Service (11. august 2006)

av Webmaster publisert 11.08.2006, sist endret 11.08.2006 - 14:59